DESNE Bal Sirkesi

DESNE Bal Sirkesi

BAL SİRKESİNİ Nasıl Üretiyoruz?

Bal sirkesini doğal fermentasyonla, toprak küpte, içerisine, meyve, meyve suyu, katkı maddesi veya koruyucu eklemeden üretiyoruz. Balı kaynatmıyor, üretim esnasında ısıl işlem uygulamıyoruz. Çünkü bal ısınınca şifası kayboluyor. Bu nedenle ılık su kullanıyoruz. İnternetteki tariflerde kaynar suya eklenmesi gerektiği söyleniyor ama bu çok yanlış bir yaklaşım, tüketerek şifa bulduğumuz bir ürünü neden bozalım?
Bal, su ve az miktarda sirkeyi buluşturup fermentasyon sürecini takip ediyoruz.
Fermentasyon tamamlandıktan sonra berraklaştırma sürecine geçiyoruz. Bunun için de süzerek dinlendiriyoruz.
Dinlenen ve berraklaşan sirkemiz tüketime hazır hale geliyor.

Meyve ve meyve suyunu özellikle belirttim çünkü daha ucuza mal edebilmek ve fermentasyonu hızlandırmak için özellikle elma ve elma suyundan faydalanılıyor. Bu kötü birşey mi? Eğer dürüstçe ballı elma sirkesi veya elmalı bal sirkesi deseniz sorun yok. Ama saf bal sirkesi adı altında tanıtılınca haksızlık ve aldatmaca ortaya çıkıyor.

Bal sirkesi yüzlerce yıldır üretilen ve kullanılan bir ürün. Büyük ihtimalle üreticiler bunu tesadüfen buldu. Bizler yeni tanıyoruz bu nedenle de hakkında yeterli miktarda araştırma bulunamıyor.

BAL SİRKESİNİN Tadı tadı hafif tatlımsı. Ağızda hafif bir bal aroması bırakıyor. Pek çok sirkeye göre daha lezzetli aroması var.

Yetişkinlerde Kullanımı: 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı şeklinde. 
Belirli dönemlerde kür olarak kullanılmalı, hiçbir ürün 365 gün kullanılmamalı. Bu hem metabolizmayı şaşırtmak, hem de dinlendirrmek için uygulanan bir yöntemdir.

BAL SİRKESİNİN İnternet Ortamından Bulabildiğimiz Faydaları;

  • Beyin ve sinir sistemi için birçok fayda sağlar.
  • Mide, bağırsaklar ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler gösterir. Mide kramplarının geçmesi için etkilidir.
  • Cildi tazeleme yani gençleştirme özelliği vardır.
  • Alerjik rinit (saman-bahar nezlesi) gibi mevsim alerjilerine iyi gelir.
  • Zayıflamaya, kilo kaybına katkı sağlar.
  • Damarları açar ve kan dolaşımını düzenler.
  • Boğaz ağrılarını geçirir. Buğu olarak uygulandığında ses kısıklığına iyi gelir. Biraz bal sirkesi sıcak suyun içine konup buharı solunursa, sinüslerin açılmasına katkı sağlar.
  • İyi bir dezenfektandır.
  • Vücutta biriken fazla tuzun atılmasına yardım ederek yüksek tansiyonu düzenler. Bal sirke limon karışımı da tansiyon düşürmede yardımcı olabilir.
  • Bal sirkesi bünyesinde bulunan B1, B2 vitaminleri ve doğal asitler yüksek kolesterolü düşürmeye katkı sağlar.
  • Vücut direncini artırarak soğuk algınlığı ve öksürüğe karşı faydalı olur. Bal sirkesi buğusu, bronşite iyi gelir ve boğazın yumuşamasına yardımcı olur.
  • Varis tedavisinde etkili olduğu konusunda görüşler vardır.


BAL SİRKESİNİN Kendi Deneyimlediğimiz Faydaları;

  • Boğaz enfeksyonlarında ağız içini çalkalayarak gargara olarak kullanıyoruz. Ben şifasından faydalanmak için yutuyorum. Burada şu önemli eğer belirtiler başladığında, boğazda takılma, gıdıklanma gibi belirtilerde hemen vakit kaybetmeden yaparsanız faydalı oluyor ama ilerleyen rahatsızlıklarda hafifletiyor aa tek başına yeterli olmaz.
  • Burun tıkanıklıklarında kaynamış soğumuş bir çay bardağı suya bir çay kaşığı bal sirkesi koyup burnunuza damlatırsanız hem mikrop öldürücü etkisinden faydalanırsınız, hem kimyasal spreyleri kullanmazsınız, hem de sinüzlerinizi ve burun kanallarınızı temizler.
  • Ağız yaralarında kullanıyoruz.
  • Sindirim kanalını temizlemek için sabahları aç karnına bir su bardağı ılık suya bir yemek kaşığı bal sirkesi ve bir tatlı kaşığı balı eriterek içebilirsiniz.
  • Salatalara kattığınızda çok güzel bir aroma veriyor.