Polen

Taze Polen

Polen arılarımızın binbir emekle topladığı, her zerreciği yaşam için vazgeçilmez olan bir arı ürünüdür.

Minicik keselerinde, binbir emekle, binbir çiçekten toplayarak polen keselerinde getirdikleri poleni taze haliyle saklıyor ve tüketiyoruz.

Multiflora Taze Çiçek Poleni ve Monoflora Taze Kestane Poleni

 

TAZE POLENİMİZİ TATTIĞINIZDA KENDİNİZİ ÇİÇEK BAHÇESİNDE, ORMANDA GİBİ HİSSEDECEKSİNİZ.

ÇÜNKÜ BİZ EN DOĞAL HALİ İLE SAKLIYORUZ.


En kıymetli polen taze polendir. Polen bekledikçe, kurudukça faydalı özelliği azalır. Bu nedenle poleni işleme tabi tutmadan saklıyoruz, arılarımızn topladığı şekliyle tüketiyoruz. Uzun süreli kullanım için derin dondurucuda veya balla karıştırıp buzdolabında muhafaza edebiliyoruz. Aksi taktirde birkaç ay içinde bozulabilir, hatta saklama koşulları iyi değilse bir kaç günde bile formu değişmeye başlar.

Polenin İçeriği;

Polen biyolojik olarak aktif maddelerce zengin bir bitki ürünüdür. Yapılan araştırmalarda farklı bitki türlerinden alınan polenlerde 200 madde bulunmuştur.
Temel maddeler;

  • Proteinler - %22,7
    • Amino asitler % 10,4 Metionin-Lisin-Lösin-İzolösin-Valin-Fenilalanin-Triptofan
    • Nükleik asitler, özellkle Ribonikleik Asit
  • Karbonhidratlar - %30,8 Sindirilebilir karbonhidrat
  • Lipidler
  • Yağ Asitleri
  • Fenolik Bileşikler
  • Enzimler ve Koenimler
  • Vitaminler
  • Biyoelementler

Sindirilebilen karbonhidratlar polen içinde ortalama olarak% 30,8 oranında meydana gelir. Ağırlıklı olarak fruktoz ve glikoz içeren şekerlerin azaltılması bu üründe yaklaşık% 25,7'dir [12-15].

Bahar Poleni en kıymetli polenlerdendir. Çünkü çeşit çeşit çiçekten toplanır. Aşağıda gördüğünüz fotoğraflar ilkbahar polenlerinden örneklerdir.

Multifloral Taze Çiçek Poleni

 

Multifloral Yaş Çiçek Poleni

Monofloral Taze Kestane Poleni

Polen kurudukça, güneşle temas ettikçe içerdiği besin maddelerini kaybeder. Bu nedenle polen kovanlardan toplanır toplanmaz derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde besin değerlerini ve tadını kaybetmeden tüketebilirsiniz.