Cumhuriyetimizin 100. Yılı
Cumhuriyetimizin 100.yılını yaşamak nasip olduğu için şükrediyorum. CUMHURİYETİN ilelebet payidar kalması dileğiyle ülkemize, insanımıza faydalı olabilmek adına çalışmaya, üretmeye devam.
Cumhuriyetimizin 100.yılını yaşamak nasip olduğu için şükrediyorum. CUMHURİYETİN ilelebet payidar kalması dileğiyle ülkemize, insanımıza faydalı olabilmek adına çalışmaya, üretmeye devam.
Her sezon yeni bir umuttur üretici için. Domates, buğday, maydanoz, şeker pancarı, roka, elma, karpuz, bal, ne üretirse üretsin.
Arılarımız doğadan topladıkları nektarı kovandaki işçi arılara teslim ediyorlar. Kovan içindeki işçi arılar nektarı hangi petek gözüne neye göre aktarıyorlar bilmiyoruz.
Petek halinde tüketilebildiği gibi petekten süzülerek süzme bal olarak ta tüketilir. Süzme bal çiçek balı ise uygun ortamda kısa zamanda şekerlenir, kristalize olur ve koyu tereyağı gibi bir kıvam alır.
Hayır. HAM BAL arılarımızın doğal koşullarda ürettiği, bizim gibi en az müdahale ile arılarına bakan arıcıların ürettiği, petekteki saflıkta muhafaza edilen, katkısız, kalıntısız baldır. Arılarımızın çiçeklerden veya ağaçların salgılarından ürettiği balları öncelikle bizi mutlu ettiği için sonra şifalarına inandığımız için tüketiyoruz.